top of page

Origens

Joan Palet neix a Barcelona el 28 de març de 1911 al si d'una família d'escultors i tallistes de fusta; tant el seu avi com el seu pare van exercir sempre aquest ofici. S'inicia, doncs, en l'ambient artístic des de molt jove i ajuda al taller familiar, on mostra unes dots especials per al dibuix i manifesta molt aviat una inusual vocació artística que el porta a dibuixar tot el que veu.

 

Però el seu pare, que temia les dificultats econòmiques de la vida artística, intenta dissuadir-lo d'aquest camí. No obstant això, després de la mort del pare en 1932, Joan Palet segueix entestat a seguir els estudie de LLotja i alhora té la responsabilitat de fer-se càrrec de la seva mare i als seus germans petits i aconsegueix feina a Publicitas, la primera agència de publicitat del país , que s'encarregava de realitzar el grafisme i els cartells de moltes campanyes de l'època.

 

Malgrat la seva joventut, la seva destresa com a dibuixant es veu ràpidament valorada. En aquest moment, Palet pren la primera gran decisió de la seva vida, una decisió que el portarà a no renunciar mai a la seva vocació, encara que moltes vegades hagi de veure en dificultats. Tot el talent innat de dibuixant es posa al seu servei: es guanyarà la vida exercint aquesta professió.

 

Home de caràcter afable i discret, de tracte suau, moltes vegades fins i tot transparent per la seva modèstia, la vida de Joan Palet va estar regida per grans conviccions i sòlids principis que van guiar la seva trajectòria vital.

 

Les eines de l'antic taller d'ebenistes de la família, que l'acompanyarien d'estudi en estudi, van ser el símbol de la seva vocació infantil més íntima i dels vincles amb un ofici i amb uns valors que el van ajudar a trobar, sempre per sobre de tot, el seu camí en el món de l'art.

bottom of page