top of page

Orígens

 

Joan Palet neix a Barcelona el 28 de març de 1911 al si d'una família d'escultors i tallistes de fusta.

S'inicia en l'ambient artístic des de molt jove i ajuda al taller familiar, on mostra unes dots especials per al dibuix i manifesta molt aviat una inusual vocació artística que el porta a dibuixar tot el que veu ia emprendre una carrera que no abandonarà fins a la seva mort .

Formació

 

L’any 1930 Joan Palet es matricula a l’Escola de Belles Arts de Barcelona, coneguda com a Llotja, i assisteix amb veritable passió als cursos nocturns, després de treballar tot el dia. Va tenir com a mes- tres Ramon Calsina, Félix Mestres, Labarta, F. Pérez Dols i Antoni Vila Arrufat.

Guerra Civil

Per a Joan Palet, la guerra civil va començar amb una tragèdia personal que el marcaria per sempre. Durant els primers dies de contesa, el seu germà petit d'onze anys, Marcelinet, sofreix un atac d'apendicitis. Enmig de la confusió general no ho accepten en cap hospital, i mor en els seus braços. Palet és mobilitzat al front i s'incorpora a l'Estat Major com cartògraf.

Anys 40

En acabar la guerra i tornar a Barcelona intenta reprendre l'activitat artística, encara que el seu món ha desaparegut. Inicia una estreta col·laboració amb el poeta i editor Josep Janés que perdurarà fins que aquest mori el 1959 a un accident de cotxe. Palet troba en l'ofici d'il·lustrador una sortida a les seves necessitats artístiques.

Anys 50

Els anys 50 continua la feina d'il·lustrador i fa nombrosos retrats. Il·lustra amb aiguaforts i dibuixos originals el Combat del somni, llibre de poemes de Josep Janés, del qual s'editen 200 exemplars. Així mateix, il·lustra i decora obres manuscrites del poeta Ramon Tor i fa la portada de la primera edició clandestina del llibre Poemes de l'Alquimista de Josep Palau i Fabre.Es casa amb Amelia Bravo amb qui té dues filles, Olga i Elisenda.

Anys 60

 

A principis de la dècada de 1960, Joan Palet és molt reconegut com a il·lustrador i realitza centenars de treballs per a les editorials de l'època: Plaça i Janés, Seix Barral i Editorial Planeta. Aquesta tasca l'absorbeix, però encara que no realitza cap exposició individual segueix amb la pintura de cavallet i dibuixant molts altres temes.  

Anys 70

 

El 1973 la vida de Palet experimenta un canvi radical. 62 anys i abandona definitivament el treball d'il·lustració per dedicar-se plenament a la pintura i al dibuix. Retirat de la vida pública i del món de les exposicions durant 22 anys torna i emprèn una ingent obra. Es llança a la pintura amb una passió juvenil que no abandonarà fins a la seva mort, el 1996.

Galeria de Fotos

Aqui podeu trobar una galeria de fotos de la vida de Joan Palet 

Please reload

bottom of page