top of page

Anys de formació

L’any 1930 Joan Palet es matricula a l’Escola de Belles Arts de Barcelona, coneguda com a Llotja, i assisteix amb veritable passió als cursos nocturns, després de treballar tot el dia. Va tenir com a mes- tres Ramon Calsina, Félix Mestres, Labarta,

F. Pérez Dols i Antoni Vila Arrufat.

Durant aquells anys, va col·laborar com a dibuixant en l’Exposició Internacional de Barcelona del 1929 i en algunes edicions de l’època i també comença a publicar a la revista Patufet, però es bolca en la seva formació artística i devora tot el que rep amb tota l’energia de la joventut.

 

Aviat domina les tècniques de la pintura i també del gravat i de l’aiguafort, que utilitzarà sovint al llarg de la seva carrera i aprèn, entre altres coses, les fórmules per fer vernissos i colors, que, de vegades, es fabricarà ell mateix. 

 

Juntament amb Mallol Suazo, Ricart Serra i altres companys de la Llotja realitza moltes excursions de caràcter pictòric, seguint la tradició pictòrica iniciada per Mir i Planas Doria. Els seus principals destinacions eren sobretot Sant Miquel del Fai i Montornès del Vallès, en aquells moments paratges de gran bellesa, per pintar al natural.

 

També anaven a dibuixar a «El Molino», on realitzaven petites aquarel·les o dibuixos, esbossos ràpids de les ballarines.

 

L'any 1932 es fa membre del Cercle Artístic de Sant Lluc i del Reial Cercle Artístic de Barcelona, ​​entitats a les que sempre continuarà vinculat.

bottom of page