top of page

Anys 50

L’any 1949 fa la primera exposició individual a la Galeria Argos de Barcelona, que és presentada pel crític Fernando Gutiérrez. Hi mostra olis de figures i algunes de les obres realitzades a Mallorca i a Eivissa, amb una molt bona acollida per part de crítica i públic

 

L'any 1952, Joan Palet il·lustra amb aiguaforts i dibuixos originals el Combat del Somni, llibre de poemes de Josep Janés, del que s'en fan 200 exemplars. També il·lustra i decora obres manuscrites del poeta Ramon Tor amb exemplars únics i desenvolupa una gran activitat en un sector que, tot i que és minoritari, té la virtut d’ajudar a crear un espai afí, culturalment propi, per poder-s’hi expressar i existir com a artista. 

 

També col·labora en actes de caire cultural i relacionats amb les arts plàstiques. El 1951 realitza uns murals per al Pavelló del Centenari del Ferrocarril i el 1954 forma part de la comissió organitzadora de l’exposició d’homenatge a Marià Vayreda. El 1952 el poeta Josep Palau i Fabre, que continua a París li encarrega la portada de la primera edició del llibre Poemes de l'Alquimista.

 

A principis de la dècada de 1950 continua sol·licitat com a pintor de cavallet, especialment per a pintar retrats al natural. Malgrat l'èxit que en aquell moment tenia com a retratista, es tractava d'una faceta que mai li va acabar d'agradar i que va deixar de banda, tot i ser una feina molt ben remunerada.

 

L'any 1953, Joan Palet es casa amb Amelia Bravo, amb qui té dues filles, Olga i Elisenda.

bottom of page